Pilates

Bra träning för alla

Att cykla sig i form

Det finns många bra träningsformer och att cykla sig i form är något som fler och fler upptäcker det njutbara med att vara ute på cykel och är man några som gemensamt ger sig ut så är det en väldigt social träningsform.

cycle

Innan du ger dig ut på vägarna eller var du nu tänkt cykla så är det viktigt att tänka på säkerheten, kolla så att alla reflexer och lysen fungerar på din cykel. Idag så rekommenderas alla att använda cykelhjälmar och du bör ju inte vara annorlunda. Använd gärna reflexväst ovanpå träningskläderna så att du syns väl i trafiken.

Samtidigt som cykling är skonsamt för kroppen så får sig de stora musklerna en redig genomkörare, låren får jobba och framförallt så får hjärtat jobba vilket gör att du får en bra genomströmning av blodet och du kommer att få upp flåset ganska snabbt och bränner fett som bara den.

Varje cykelpass blir som ett ordentligt workoutpass och en väldigt bra konditionsträning. Det är lätt att ta cykeln och ge sig ut för ett träningspass och samtidigt som du tränar så kan du få fantastiska naturupplevelser på sträckan du cyklar. Under helgen så kan man ringa ihop ett gäng kamrater och cykla längre sträckor då kan vi prata om en sträcka på några mil.

Om du är nybörjare och tänkt jobba upp din kondition så är cykling mycket bättre än löpning då det i början kan ta emot lite innan konditionen kommit igång. Även om du har någon skada kan cykling hjälpa dig att komma ut och röra på dig, ta de försiktigt och lugnt i början bara och känn dig för hur mycket du orkar.