Pilates

Bra träning för alla

En hjälp på traven

Skador och åldrande kan i vissa fall innebära att man behöver lite hjälp på traven i sin vardag. Tidigare små saker som att klä på sig eller laga mat kan plötsligt vara en riktig utmaning för vissa individer. Träning är väldigt bra hjälp för att hålla kroppen i trim och rörligheten uppe, men ibland är det inte nog och det nya normala innebär ganska stora förändringar.

Ibland kan hjälpmedel vara en bra lösning på problem som uppstår i vardagen och numera finns det hjälpmedel även för småsaker som att öppna burkar. Euforia.se har ett stort utbud av hjälpmedel för såväl småproblem som mer omfattande problematiker. Ibland kanske ett hjälpmedel kan vara en bra investering om du har problem som är långvariga eller återkommande. Har du till exempel återkommande problem med ryggen så kanske en snurrplatta är en bra investering att ha som hjälp för att ta sig i och ur bilen.

De flesta av oss mår bättre av att röra på oss och hålla igång våra kroppar oavsett om vi har sjukdomar eller andra problematiker. Det finns väldigt många alternativ och anpassningar som man kan göra för att kunna vara i rörelse. Kanske passar det dig att sitta och träna eller om du har återkommande problem med rygg och leder så är stretching en riktigt bra metod för att förbättra rörligheten och minska smärtpåverkan. Många upplever en stor förbättring om man bygger upp rörlighet och styrka. En sjukgymnast kan hjälpa dig med hur du ska tänka och vilken träning som passar just dina behov, kanske finns det ett träningsprogram som du kan upprepa varje kväll som kan göra stor skillnad. Inte sällan kan man få en snabb effekt, men gå alltid in med tålamod i nya utmaningar.