Pilates

Bra träning för alla

Hitta rätt träningskläder

sportNär man tränar så är det viktigt att man använder sköna träningskläder, något som man trivs i.

Om du kommer i gång med löpning efter några års uppehåll, ta då inte dina gamla joggingskor som du använde då. Det är mycket bättre att införskaffa ett par nya som garanterat är bättre stötdämpning. Löparskor är en slitvara som behöver bytas ut då och då. Det är viktigt att du har rätt skor för just dig. Tänk också på att nya skor är alltid nya skor, du kanske bör gå in dina skor innan du ger dig ut på första löprundan. Ta det i etapper, det är bra för både dig och skorna.

Tänk på att när du köper träningskläder så bör det vara kläder som andas, självklart så måste du anpassa efter vilken träning du håller på med och vilken årstid det är. Se till så att det är sköna träningskläder du köper, för visst är det skönt med byxor som sitter bekvämt och att du trivs i dom. Sen om dom är snygga är ju enbart positivt.

Kläder för löpning ska vara rörliga och vindtäta, det är även bra om det finns insydda reflexer så du syns bra i mörkret. Fickor med dragkedjor är att fördra om man har med sig nycklar och värdesaker så inte dessa ramlar ur dina fickor. Annars är ju en midjeväska ett bra val om du har många prylar med dig som mobiltelefon, vattenflaska med mera.

Tänk också på att om du ska vara ute och träna året runt behöver du andra kläder på vintern. Det bästa lager-på-lager så att fukten färdas bort från kroppen istället för att stanna nära huden. Fukt i kyla kommer att kyla ner dig och du riskera att bli sjuk. Håll dig också borta från bomull eftersom det absorberar fukt istället för att låta det tränga genom tyget och tas upp i luften. Funktionsmaterial, vindtätt och möjligen en skön fleecejacka under vintern!