Pilates

Bra träning för alla

Hur hittar man motivationen

Många av oss har svårt att hitta motivationen till att träna vilket ofta leder till att vi inte gör det och börjar leva ett inaktivt och framförallt hälsoskadligt liv.

hälsa health

Man måste betrakta kroppen som en maskin som utan regelbundet underhåll tillslut faller sönder, och utan hälsan inget liv. De flesta av oss drömmer om att få leva långa och lyckliga liv och det minsta vi kan göra för att den drömmen ska infrias är att ta hand om oss själva, på precis samma sätt som vi önskar att våra nära och kära ska göra.

Anledningarna till att man lever ett inaktivt liv kan vara många och det gäller att identifiera var i det största motståndet ligger, utifrån det kan man börja bygga upp en hållbar plan för att successivt öka på sin vardagsmotion. Handlar det exempelvis om att du har en sådan nedsatt kondition att det bara blir jobbigt för dig när du ska ut och motionera, då behöver du reglera din motion så att den är anpassad för vad du orkar. Det kommer att gå fort för dig att arbeta upp ett flås även om du bara går tio minuter per dag. All typ av motion främjar hälsan och vinsterna är oändliga. Du behöver bara tro på att du kommer att komma dit du vill i sinom tid.

På din lokala vårdcentral kan du få rådgivning och hjälp med att lägga upp ett motions och kostschema. Det kan vara en bra början eftersom att du får del mål att sträva efter, dietisten och distriktssköterskan följer upp hur det går för dig genom att boka in ett nytt möte redan vid inskrivningstillfället. Det kan vara väldigt effektivt eftersom att man inte gärna vill komma tillbaka utan resultat.

På internet hittar du en uppsjö av bloggar som underhålls av personer som har gjort fantastiska resor för att förbättra sin hälsa, där kan du verkligen hitta människor att identifiera dig med.

Stort lycka till!