Pilates

Bra träning för alla

Kläder för pilates

träningDet som är viktigt att tänka på när man ska gå på ett Pilates pass är att ha mjuka bekväma kläder. Eftersom många övningar går ut på att man tar ut rörligheten i olika delar av kroppen är det bra med kläder med stretchmaterial för att inte kläderna ska ta emot i rörelsen. Man kan enkelt säga att det är ungefär samma kläder som då man utövar yoga, och största vikt läggs på att det är kläder man känner sig bekväm i.

Kläder

Idag finns det många bra träningskläder för Pilates eller Yoga i de flesta större klädbutikerna. Vill du hitta prisvärda kläder finns det bland annat på H&M. Är du ute efter kläder med högre kvalité och funktion finns det många bra siter på nätet som säljer dessa kläder. Vanligtvis har man på sig mjuka byxor som inte är för tajt över lår och gren och en mjuk tröja eller linne som inte hindrar överkroppen från de rörelser som görs.

På fötterna

Vad har man då på sig på fötterna, är det många som undrar. Det är faktiskt lite olika beroende både på tycke och smak samt hur de gör på den klass du går till. Det man i alla fall kan säga, över lag, är att han inte har skor på sig. En del är helt barfota, med en matta under för att få bra fäste mot underlaget. Andra föredrar att ha på sig sockar, men inga skor. I det fallet kan det vara lite svårt att få fäste med fötterna i vissa övningar och det finns därför speciella halksockar att köpa, för vuxna, för att få bättre fäste. Jättesmidigt och bra för de som inte vill vara barfota. Många brukar också ta med sig en handduk till klassen för att kunna torka av sig på om det blir svettigt.

Så ska du gå till din första Pilates klass, ta på dig det du själv tycker är bekvämt och det du trivs i. Lycka till!