Pilates

Bra träning för alla

Nå nästa nivå med hjälp av musik

Att pilates är bra för både kropp och själ visste vi redan, men nu är det dags att gå igenom hur musik kan ta din träning steget längre.

kvinna njuter av musik

Musiken

Musik kan nämligen precis som pilates hjälpa med sinnesstämningen och motivationen vilket kan förbättra ditt fokus under träningen. Vilken musik passar då bäst?

På tjänster som Spotify finns det nu en otrolig mängd olika skivor som är gjorda för att lyssnas på under pilatespassen. Dessa är ofta väldigt melodiska och lagom lugna för att med sitt tempo sätta dig i arbete och rätt sinnesstämning. Här nedan är ett exempel på en skiva som är anpassad just för detta.

Många fler alternativ finns, det är bara att söka efter pilates i den musiktjänst som du använder och sedan välja något som passar dig.

Tillbehören

Om man bara gör pilates ensam hemma så kan man köra musiken hur högt som helst på stereon, om man befinner sig i en träningslokal eller ute i en park så är detta inte lika enkelt eller uppskattat. I dessa fall så kan det istället vara bättre att införskaffa ett par riktigt bra hörlurar.

Hörlurar som är speciellt anpassade för användning under träning är extra passande i dessa fallen då de är gjorda i vattentäta och bakteriedödande material.

Om man tränar ute under vintertid kan det istället vara passande med hörlurar som är utformade som mössor eller öronmuffar som då dessutom kan värma upp dina öron.