Pilates

Bra träning för alla

Pilatesstudio – att starta upp något eget

Pilates är en form av träning som har ökat i popularitet under de senaste åren. Trots att träningsformen först utvecklades under 1900-talets början är det framförallt nu som det stora genomslaget för pilates kommit till Sverige.

Träningen är en kombination av styrketräning, yoga och stretchning. Det handlar om att vara koncentrerad och fokusera på varje rörelse. Det ska gå långsamt och även fast det kanske inte ser särskilt tungt ut kan pilates vara mycket krävande. Faktiskt så krävande att nybörjare kan träna för hårt och skada sig om de inte är försiktiga. Det är därför viktigt att det finns tillgång till förstahjälpen i varje pilatesstudio. En sådan sak som en hjärtstartare kanske inte är något du behöver använda i första taget, och förhoppningsvis heller inte något du kommer att använda. Men det är fortfarande viktigt att vara beredd och därför är en hjärtstartare från HLR- Hjälpen starkt rekommenderat.

Jobba med din hobby

Att starta en egen pilatesstudio är en affärsidé som många fler borde ta sig ann. Suget och intresset för pilates är stort och samtidigt finns det många som helt saknar möjlighet att börja med träningsformen av den enkla anledningen att det inte finns någon studio och ingen som kan lära ut grunderna i pilates till nybörjare.

Det kan kanske kännas som ett stort steg att starta en egen pilatesstudio, men om du verkligen brinner för din sak är det definitivt värt mödan. Dessutom kan du få hjälp att starta sin egen verksamhet i form av ett starta eget-bidrag från Arbetsförmedlingen. Du bör dock vara säker på din sak innan du drar igång en ny verksamhet. Undersök om det verkligen finns en efterfrågan just där du vill starta din pilatesstudio. Om svaret är ja – varför då inte följa drömmen och starta din alldeles egna pilatesstudio?