Pilates

Bra träning för alla

Praktiska träningsredskap

Många träningsformer inkluderar redskap av olika slag. För den som inte tränar på gym eller bara försöker trycka in lite extra träning hemma och gillar att prova på lite allt möjligt kommer här några tips på bra träningsredskap man kan överväga.

Alla träningsredskap vi tipsar om nedan är lätt att hitta online och de flesta kommer i flera varianter och prisklasser.

Kettlebells

Kettlebells har länge varit ett populärt träningsredskap. Man ska dock inte göra misstaget att byta ut sina hantlar mot dessa. Medan hantlar hjälper en att bygga styrka i musklerna används kettlebells mer i övningar som fokuserar på koordination och uthållighet. Se bara till att skaffa rätt teknik så inte kroppen får lida.

Gummiband

Gummiband är väldigt lätta att bära med sig men kan fortfarande ge rejält med motstånd i många olika övningar. De kan simulera roddmaskinen, användas som substitut för hantlar i bicep curls och skivstång vid knäböj och mycket mer. När motståndet börjar kännas mindre kan man köpa ett starkare gummiband.

Hopprep

Hopprepet är inte mer än en leksak när man är ung, men tids nog får man reda på att det även är ett effektivt träningsredskap. Denna träning kan förbättra konditionen, koordinationen och balansen. Och ju bättre man blir desto mer intensivt och snabbare kan man hoppa. Ytterligare utmaningar som att hoppa i kors, på ett ben, flera varv i ett hopp och mer blir också tillgängligt ju bättre man blir.

Pilatesboll

Pilatesbollen är en favorit bland många och kan användas i en rad övningar som stärker och stabiliserar många olika muskler i kroppen. Balansen är också något man effektivt kan träna upp med en pilatesboll och rätt övningar. Somliga har till och med bytt ut kontorsstolen hemma med en pilatesboll för att få lite extra träning i vardagen.