Pilates

Bra träning för alla

Prova på en ny träningsform

Kanske det är dags att prova på en ny träningsform? Är du personen som tycker om utmaningar och att träna så kan det vara skoj att utmana sig själv med någon ny träningsmetod som du kanske aldrig har provat tidigare. Här ger vi dig några tips.

Kampsport

Det låter mycket värre än vad det i verkligheten är. Det är ett mycket brett spektrum med olika grenar inom kampsport och det handlar i alla olika kampsporter om att lära känna sig själv och att respektera sina motståndare. Kolla upp om det finns någon klubb i din närhet där du kan träna, många gånger så kan det finnas utrustning att låna för att prova sig fram. Om det är något som du vill fortsätta med så kan du skaffa dig egen utrustning för den kampsport som vill träna. Du kommer att lära dig mycket om dig själv när du tränar någon form av kampsport.

Kondition och styrka

Den träning som genomförs ger dig både kondition och styrka. Många övningar är till fördel både för den sport som utförs men också i det vardagliga livet. Du kommer att förbättra din balans och bli betydligt uthålligare i allt det du gör. Även ökad självkänsla är något som kommer med träningen. Det är många gånger mer än fysisk träning med olika kampsporter. Det är perfekt för dig som vill träna upp din mentala styrka likaväl som din fysiska styrka. Det gäller att lära sig att vara fullt koncentrerad på de övningar som utförs och inte störas av motståndaren.

Träna säkert

Oavsett vad det är du tränar är det alltid viktigt att försöka träna så säkert som möjligt. När vi struntar i säkerheten ökar risken för skador dramatiskt. Ett av de tipsen du alltid bör följa som ny utövare av någon sport eller träningsform är att börja lugnt. Även om du är vältränad kan du börja arbeta med kroppen på ett sätt den inte är van och belasta muskler du kanske inte fokuserat mycket på tidigare. Om du försöker pressa dina gränser allt för snabbt kan du lätt göra dig illa på ett eller annat sätt.