Pilates

Bra träning för alla

Rätt klädd för träning

Olika träning kräver olika träningskläder. Det är viktigt att man använder sig av de plagg som fyller en funktion för den träning som genomförs. Vissa träningsformer kräver kanske mer anpassade kläder än andra. Inom Yoga och Pilates så gäller det att bära de träningsplagg som man blir smidig och bekväm i.

Något som blir allt vanligare i träningssammanhang är kompressionsstrumpor även kallade återhämtningsstrumpor. Dessa gör att det blir kontrollerat tryck över benet och att återhämtningen går snabbare om man väljer att använda dessa vid träning. Det går utmärkt att springa i dessa strumpor. Se till att köpa hem ett par för att prova och se om detta är något för dig. Dina fötter och ben kommer att kännas mycket fräschare efter dina träningspass med dessa strumpor på. Efter du börjat använda dessa strumpor så kommer du inte att gå tillbaka till vanliga strumpor.

Det är en skillnad på stödstrumpor och kompressionsstrumpor. Stödstrumpan lämpar sig bra om man inte utför någon form av aktivitet. Det vill säga långa flygresor eller stillasittande i bil, buss eller tåg under längre resor. Kompressionsstrumpan passar utmärkt vid fysisk aktivitet som exempelvis löpning eller annan aktivitet där man är i mycket rörelse. Men även Yoga och Pilatesträning. Det är viktigt att vi tänker oss för när vi tränar så vi når de mål som vi sätter upp för vår träning. Och rätt träningskläder hjälper oss på vägen mot våra mål.