Pilates

Bra träning för alla

Sportmode

Att träna och sporta har blivit en växande trend i Sverige. Och det har blivit trendigt att ta med sig sportkläderna på fritid och låta plaggen vara en normal del av garderoben istället för kläder som endast används när man svettas och arbetar.

Äventyrsmode

Saker som armband av fallskärmslina har blivit en ny modesak. Man ska visa sin äventyrslust i vardagen och de är verkligen stilfulla. Designen är unisex och färgerna klara och vackra. Armbandet ser robust och hållbart ut. Märket heter ”Naimakka” och är döpt efter den kallaste platsen i Sverige: en plats som man bara kan ta sig till med båt på sommaren och skoter på vintern.

Generellt när det kommer till accessoarer har hållbara, tåliga material blivit populära. Det handlar om vädertåligt läder, starka tygband och hellre bältknäppningar än blixtlås. Det syns väldigt tydligt på väskmodet om man tar sig tiden att googla.

Träningskläder på stan

En annan sak som fått ett nytt användningsområde är sportbyxorna, speciellt för tjejer. Tajta träningsleggings har blivit ett nytt mode. Nuförtiden har nästan varje klädbutik en sportavdelning, tack vare den ny uppsvingen att bära sportkläder i vardagen. Byxorna kommer i alla möjliga färger och mönster. Köper man dem på en riktigt sportbutik kan man till och med få byxorna som fungerar som stödstrumpor så man bättre blodcirkulation. Något vi alla kan behöva som har kontorsjobb.

Ta med joggingskorna överallt

Det har också blivit mer accepterat och moderiktigt att använda sig av sina träningsskor så fort man lämnar hemmet. Innan fick de ligga i gymnastikpåsen men nu kan de stå prydligt bredvid dansklackarna. Det är betydligt bättre för fötterna när man går omkring i stötdämpande joggingskor än platta tennisskor,  så slit träningsskorna med hälsan!