Pilates

Bra träning för alla

Träna med bättre hållning

Träning är ett viktigt inslag i ett hälsosamt liv. Det finns dock risker med träning om du inte gör det på rätt sätt. I denna text går vi igenom en aspekt av säker träning, nämligen bra hållning.

Övningar

Ett viktigt sätt att få till en bra hållning är att göra övningar som stärker ryggmuskulaturen. Börja alltid med lätta vikter, för att sedan jobba dig uppåt. På så sätt överanstränger du dig inte, och minskar risken för skada. När du har tränat ryggen är det viktigt att du alltid stretchar efteråt. Internet är fullt av tips och tricks när det kommer till stretching, så det bara att botanisera.

Hjälpmedel

Ett annat sätt att få till en bra hållning när du tränar är att ta hjälp av redskap. Det finns en uppsjö av produkter som hjälper dig att räta ut ryggen. Många av dem kan hjälpa dig en bit på vägen mot en bättre hållning. För att kolla in sortimentet, klicka här. Vad du bör tänka på vid köp av en sådan produkt är att överväga att betala något mer. Då är chansen större att du får tag i en seriös produkt som verkligen kan hjälpa dig med din hållning.